Kaneelbroodjes

Ik heb deze kaneelbroodjes laatst gemaakt voor een picknick. Wat waren ze lekker! Ondertussen heb ik deze kaneelbroodjes al een aantal keer gemaakt en elke keer vallen ze weer goed in de smaak. Krijg je binnenkort visite of ga je picknicken of wil je zelf wat lekkers tijdens het ontbijt of lunch, ga dan deze kaneelbroodjes maken! Ik weet zeker dat iedereen daar blij mee is.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Rol het deeg uit en duw de naden goed dicht.

  • Doe de zachte boter in een schaaltje en voeg de kaneel toe.

  • Meng de boter en kaneel goed door elkaar.

  • Smeer met behulp van een mesje de kaneel-boter op het croissantdeeg.

  • Meng de licht bruine basterdsuiker en de donkere basterdsuiker door elkaar.

  • Strooi de suiker over de kaneel-boter.

  • Rol het croissantdeeg op en snij met een scherp mes plakken van 2 cm.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kaneelbroodjes op het bakpapier.

  • Bak de kaneelbroodjes in 12-15 min. bruin en gaar.

  • Laat de kaneelbroodjes afkoelen op een rooster.

  • Maak het glazuur:

  • Doe poedersuiker en vanille extract in een schaaltje en roer door elkaar. Is het glazuur nog te dik voeg dan voorzichtig wat water toe.

  • Doe de glazuur in een spuitzak en spuit het glazuur over de kaneelbroodjes.

  • Je kan de kaneelbroodjes zowel warm als koud eten.

kaneelbroodjes

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil