Ingrediënten
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 200 gr. boter
- 4 eieren
- Snufje zout
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1½ tl kaneel
- 3-4 peren
- 100-150 gr. pecannoten

Ik heb een grote zak met heerlijke peren cadeau gekregen. Een aantal van deze heerlijke peren heb ik gebruikt om deze cake te maken. De combinatie van kaneel, peer en pecannoten vind ik erg lekker. Ik gebruikte voor deze cake peren die nog niet helemaal rijp zijn. Belangrijk is dat je naar eigen smaak kaneel toevoegt aan de cake. Zoals het in mijn recept staat vinden wij het lekker, maar hoe hierin vooral je eigen smaak aan. Het is een grote cake waar zeker wel 12 stukken uit kunnen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop voor de cake de witte basterdsuiker en de boter luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Voeg het zout toe en mix door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kaneel boven de kom en mix door het beslag.
- Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier of spray de vorm in.
- Giet het cakebeslag in de vorm.
- Schil de peren en snij de peren in blokjes.
- Meng 2 el bloem door de peren en meng door elkaar zodat de peren rondom bedekt zijn met een laagje bloem.
- Verdeel de peren over het cakebeslag.
- Hak de pecannoten grof en verdeel over de bakvorm.
- Bak de cake in 50-60 min. gaar.
- Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Bewaar de cake luchtdicht. Bestrooi de cake eventueel voor serveren met poedersuiker.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil