Ingrediënten
- 2 el jasmijn thee
- 125 gr. boter
- 110 gr. suiker
- ½ ei
- 170 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
Het allerliefste drink ik jasmijnthee. Ik heb dan ook altijd jasmijnthee in huis. Het is niet in alle supermarkten te krijgen. Ik haal mijn jasmijnthee bij een theewinkel of bestel het online. Het is groene thee met jasmijnbloesem erdoor. Ik besloot van deze heerlijke thee koekjes te maken. Ik heb de thee vermalen in mijn vijzel en door het beslag gemengd. Ik vond de koekjes erg lekker. Je bakt met dit recept ongeveer 20 koekjes. Ben jij ook enthousiast geworden? Veel plezier met bakken!
Instructie
Hoe maak je het:
- Maal de thee fijn in een vijzel.
- Klop boter, suiker en thee in 5 min. romig.
- Voeg het ei toe en meng door elkaar.
- Meng bloem en bakpoeder door elkaar en voeg toe aan het beslag.
- Mix alles door elkaar.
- Maak een rol van het deeg en wikkel het deeg in plasticfolie.
- Leg het deeg 1 uur in de koelkast tot het deeg is opgesteven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal het deeg uit het plasticfolie.
- Snijd het deeg in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 10-12 min. gaar en bruin.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- De koekjes zijn een aantal dagen te bewaren als je ze luchtdicht verpakt.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil