Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 flesje bier
- 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
- 1 el Italiaanse kruiden

Een grote pan vol heerlijke Italiaanse mosselen. De mosselen heb ik gekookt in bier. Toen de mosselen klaar waren heb ik er Italiaanse roerbakgroenten en Italiaanse kruiden aan toegevoegd. Wij vonden het een heerlijke combinatie. Ik serveer de mosselen met patat of een stokbroodje en een dipsausje. Deze Italiaanse mosselen zijn een heerlijk recept wat we zeker vaker gaan eten!
Instructie
Hoe maak je het:
- Spoel de mosselen onder stromend water schoon. Gooi kapotte schelpen weg. Verwijder de baarden (draden) die soms aan de mosselen zitten.
- Doe de mosselen in een grote pan.
- Giet het flesje bier over de mosselen.
- Breng de pan op hoog vuur aan de kook.
- Laat het kookvocht hoog opborrelen zodat het boven de mosselen uitkomt.
- Druk het deksel stevig op de pan en houd goed vast terwijl je de mosselen omschud.
- Herhaal dit nog 2x.
- Giet het kookvocht van de mosselen af.
- Giet ondertussen een scheutje olijfolie in een wokpan.
- Wok de groenten en de kruiden op middelhoog vuur 5-7 min.
- Schep de mosselen door de groenten.
- Serveer de mosselen met patat/stokbrood en saus.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil