Ingrediënten
- 2,5 el Italiaanse kruiden
- 2-3 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 500 gr. grote krieltjes
- 1 grote rode ui

Ik eet geregeld krieltjes uit de oven. De krieltjes zijn lekker en je hebt er niet veel werk aan. Ik vind het leuk om af en toe nieuwe smaken en kruiden uit te proberen. Deze keer heb ik Italiaanse kruiden, olijfolie en knoflook gebruikt. Als extra toevoeging heb ik een rode ui toegevoegd. Wij vonden de krieltjes erg lekker en ze waren dan ook snel op. Dit recept is voor ongeveer 2 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe de Italiaanse kruiden en olijfolie in een kom.
- Pers de teen knoflook boven de kom en meng alles door elkaar.
- Snij eventueel de grote krieltjes doormidden zodat alle krieltjes ongeveer even groot zijn.
- Meng de krieltjes door de kruiden.
- Pel de ui en snij in stukjes.
- Meng de ui door de krieltjes.
- Verdeel de krieltjes over de bakplaat.
- Bak de krieltjes 35-40 min. in de oven. Hussel de krieltjes halverwege een keer om.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil