Italiaans gekruide gehaktballen in tomatensaus

Wij eten best geregeld gehakt. Vaak eten we rundergehakt maar deze keer heb ik voor half om half gehakt gekozen. Wil je liever rundergehakt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Ik heb de gehaktballen gekruid met Italiaanse kruiden. Ik heb er een saus bij gemaakt van tomaten. Een heerlijke combinatie die hier geregeld op tafel staat. Deze gehaktballen zijn erg lekker als avondeten met bijvoorbeeld krokant gebakken aardappelen en een salade of als borrelhapje.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de ui in kleine stukjes.
  • Meng het gehakt met de ui, ei, paneermeel en Italiaanse kruiden.
  • Voeg eventueel wat meer paneermeel toe als het gehakt te nat blijft.
  • Bak gehaktballen ter grote van een golfbal.
  • Leg de gehaktballen op een bord of in een schaal en dek deze af met plasticfolie.
  • Laat de gehaktballen 1 uur in de koelkast opstijven.

 

  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en laat goed heet worden.
  • Bak de gehaktballen rondom bruin en schep ze uit de pan. 
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Fruit de ui in de pan.
  • Pers de tenen knoflook boven de pan en bak kort mee met de ui.
  • Voeg de tomatenblokjes en een half blikje water toe aan de pan.
  • Voeg de chilivlokken toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de gehaktballen toe en meng door de saus.
  • Zet het vuur op een lage stand en zet het deksel op de pan.
  • Laat het geheel 10-15 min. garen.
  • Serveer warm. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil