Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus is iets wat ik geregeld maak. Het is zo klaar en de hummus smaakt heerlijk op brood, cracker en toastjes. Deze hummus met zongedroogde tomaat is een van mijn lievelings hummus. Ik heb altijd kikkererwten en zongedroogde tomaat in huis en ik vind deze combi heerlijk. Daarbij krijgt de hummus ook nog eens een prachtige kleur door de zongedroogde tomaat. Een echte aanrader om eens te maken. Ik gebruik in deze hummus ook wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaat. De hummus moet je in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. De hummus is zo een aantal dagen houdbaar. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Giet de kikkererwten uit het blik in een zeef of vergiet.
  • Spoel de kikkererwten met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Schep de kikkererwten, tahin, olijfolie, 4-5 zongedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een blender/hakmolentje.
  • Pers ½ citroen uit en voeg toe bij de kikkererwten.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Pureer alles tot een gladde massa. 
  • Blijft de massa wat korrelig? Voeg wat extra olijfolie toe aan de hummus.
  • Bewaar de hummus in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo is de hummus enkele dagen houdbaar. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen

Bekijk ook