Hummus

Zelf hummus maken is super eenvoudig en zo gedaan. Hummus is heerlijk op een cracker, toastje of gewoon een boterham. Wat je wel nodig hebt is een staafmixer, blender of hakmolentje. Je moet de kikkererwten en overige ingrediënten pureren. Met behulp van een staafmixer, blender of hakmolentje is dat super snel gedaan. Je gebruikt kikkererwten uit blik voor dit recept. Je kan de zelfgemaakte hummus een paar dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Giet de kikkererwten uit het blik in een zeef of vergiet.
  • Spoel de kikkererwten met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Schep de kikkererwten, tahin en olijfolie in een blender/hakmolentje.
  • Pers ½ citroen uit en voeg toe bij de kikkererwten.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Pureer alles tot een gladde massa. 
  • Blijft de massa wat korrelig? Voeg wat extra olijfolie toe aan de hummus.
  • Bewaar de hummus in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo is de hummus enkele dagen houdbaar. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil