Hot Chili kip met sperziebonen

Een heerlijk gerechtje met pittige kip. Wil je het recept nog wat pittiger hebben gebruik dan meer rode pepers dan aangegeven is. Wij eten bij dit recept ook nog een frisse salade maar het recept zelf kan prima als hoofdgerecht worden gegeten. Het recept is voor 3 personen. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je gaat eerst de marinade maken.

  • Snipper de ui grof.

  • Pers de knoflook uit.

  • Verwijder de pitjes uit de peper in snij in kleine stukjes. 

  • Doe de ui, basterdsuiker, rodewijnazijn, ketjap, zonnebloemolie, knoflook, chilipoeder en rode peper in een hakmolentje en maal fijn.

  • Snij de kip in stukjes en doe de stukjes in een schaal.

  • Schenk ½ deel van de marinade door de kip en roer door elkaar.

  • Dek de schaal af met plasticfolie en laat 30 min. marineren in de koelkast.

 

  • Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.

  • Kook de sperziebonen in 10-12 min. beetgaar.

  • Bak de kip in een wokpan. 

  • Schenk alle marinade (ook waar de kip in heeft gelegen) in een pan en breng aan de kook.

  • Laat de marinade een paar min. goed doorkoken. (de marinade gebruik je als saus over het gerecht)

  • Hak de peterselie fijn. 

  • Snij de peper in ringetjes.

  • Schep de rijst, kip, marinade saus en sperziebonen op een bord.

  • Strooi er wat peterselie en rode peper over. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil