Hete bliksem

Hete bliksem is een stamppot met zoete appels. Het is een lekker recept wat niet heel moeilijk te maken is. Ik doe altijd spekreepjes door de stamppot en ik serveer de stamppot met een lekkere rookworst. Serveer eventueel jus bij de stamppot. Let op als je deze stamppot gaat eten want hij is erg warm. Het recept is voor 3-4 personen.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. 
  • Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook.
  • Kook de aardappels in ongeveer 15 min. gaar.
  • Bak ondertussen de spekreepjes in een scheutje olijfolie uit. 
  • Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de appels in stukjes. Kook de appels 10 min. mee met de aardappels. 
  • Bereid de rookworst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Giet het water van de aardappels/appels en stamp fijn.
  • Voeg de spekreepjes toe en meng door de stamppot.
  • Voeg peper naar smaak toe en meng door de stamppot. 
  • Serveer de stamppot met de rookworst. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil