Herfstmuesli

Ik mag graag het blad landleven lezen. In dat blad staan ook vaak recepten en ook dit recept. Aangezien ik best vaak muesli eet was ik gelijk enthousiast en ik ben gelijk aan de slag gegaan met dit recept. Het is een simpel recept om te maken en het is ook nog eens erg lekker. Let wel goed op als het in de oven zit want het kan snel verbranden!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden

  • Hak de walnoten en hazelnoten grof.

  • Meng in een kom de havervlokken, noten, pitten en zaden door elkaar. Strooi het kaneel en het zout erbij en roer nogmaals goed door elkaar.

  • Voeg de honing en olie toe en roer goed door elkaar.

  • Verdeel de muesli op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bak ongeveer 20-25 min. in de oven.

  • Schep de muesli halverwege een keer om.

  • Snij de gedroogde appels in stukjes.

  • Voeg de gedroogde appels 10 min. voor het einde van de baktijd toe.

  • Laat de muesli afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

  • De muesli is lekker met kwark of yoghurt en wat vers fruit.

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen