Hazelnoten tiramisu

Tiramisu is een gerecht dat ik heerlijk vindt. Ik eet het niet super vaak maar als ik het eet geniet ik er enorm van. Deze keer heeft de tiramisu de smaken van hazelnoten, chocolade en koffie. Heerlijke smaakmakers bij elkaar. De lange vingers laat ik weken in koffie. Eten er mensen mee die niet van koffie houden, dan kan je de lange vingers ook in melk laten weken. Het recept is voor een schaal vol tiramisu!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Laat de lange vingers weken in koffie.
  • Mix in een kom de mascarpone los.
  • Voeg de slagroom, vanille extract en de eetlepel suiker door elkaar tot een stijve massa.
  • Beleg de bodem van de vorm/ovenschaal met lange vingers.
  • Schep de helft van het mascarpone mengsel op de lange vingers en strijk glad.
  • Hak 40 gr. hazelnoten fijn en verdeel over het mascarpone mengsel.
  • Rasp chocolade over de hazelnoten.
  • Leg een tweede laag lange vingers in de vorm.
  • Verdeel het overige mascarpone mengsel over de lange vingers. 
  • Rasp chocolade over de mascarponeroom en dek de vorm af met plasticfolie.
  • Zet de tiramisu in de koelkast tot verder gebruik.
  • Laat de 75 gr. fijne suiker karameliseren in een pan.
  • Leg ondertussen de overige hazelnoten in een ovenschaal die met bakpapier is bekleed.
  • Schenk de karamel over de hazelnoten en schud de schaal zodat de noten rondom bedekt zijn met karamel. 
  • Laat de karamel volledig afkoelen.

 

  • Hak de karamel met hazelnoten fijn in een hakmolentje. 
  • Strooi over de tiramisu.
  • Verkruimel de meringue schuimpjes en strooi over de tiramisu.
  • Serveer direct of bewaar in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil