Hazelnoot-rum slof

Heerlijke slof taartjes met een bavarois van hazelnoten en een scheutje rum. Wil je de rumsmaak meer proeven in de taartjes voeg dan meer rum toe. Met deze hoeveelheid rum proef je de rum net terug maar hij overheerst niet. Wij vinden ze zo erg lekker maar je kan ze natuurlijk aanpassen naar eigen smaak. Ik gebruik voor dit recept een bolvorm met halve bollen van 6 cm doorsnee. Met dit recept maak je 6 taartjes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Leg de hazelnoten op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
  • Rooster de hazelnoten in 7 min. bruin.
  • Laat de hazelnoten afkoelen.

 

  • Maak nu het deeg voor de bodem:
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 
  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Maak ondertussen de bavarois:
  • Week de gelatine in koud water.
  • Leg 10 hazelnoten apart weg.
  • Hak de overige hazelnoten heel fijn.
  • Doe de eidooiers met de 20 gr. suiker in een hittebestendige kom en klop met een garde door elkaar tot een schuimige massa.
  • Voeg de melk toe en meng door elkaar.
  • Zet de kom op een pan met een laagje water.
  • Verwarm het mengsel au-bain-marie tot het gaat binden.
  • Haal de kom van de pan af en voeg de rum toe. 
  • Knijp het water uit de gelatine en los op in het warme mengsel.
  • Zet het mengsel in een bak met koud water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop het eiwit met de 2 el suiker stijf.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom door het eimengsel.
  • Spatel het eiwit ook door het eimengsel. 
  • Schep de bavarois in de bolvorm en leg 2-3 uur in de vriezer. 

 

  • Ga nu verder met de bodem:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het spijs met ½ ei door elkaar.
  • Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje. 
  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.
  • Druk met een ronde vorm van 10 cm doorsnee 6 deeg bodempjes uit. 
  • Leg de bodempjes in de vorm op de bakplaat.
  • Spuit een laagje spijs op de bodempjes tot 1 cm van de rand.
  • Bak de slof bodempjes in 15-20 min gaar. 
  • Laat de slof bodempjes een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Haal de bavarois uit de vriezer en haal ze uit de vorm. 
  • Laat de bavarois op een bord ontdooien.
  • Hak de hazelnoten die je apart hebt gelegd grof.
  • Verdeel de gehakte hazelnoten langs de onderrand van de bavarois.
  • Leg de halve bolletjes bavarois op de slof bodempjes.
  • Leg een chocoladeboon op de bavarois.
  • Bewaar de taartjes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil