Hazelnoot-chocolade bavarois

Een heerlijk toetje met hazelnoten en chocolade. Noten en chocolade zijn altijd een goede combinatie en dat bewijst deze bavarois maar weer. Ik gebruik in dit recept pure chocolade. Ik vind pure chocolade het beste passen bij de hazelnoten. De bavarois moet 2-3 uur opstijven in de koelkast dus hou hier rekening mee. Dit recept is voor 4-5 toetjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Leg de hazelnoten op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
  • Rooster de hazelnoten in 7 min. bruin.
  • Laat de hazelnoten afkoelen.

 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Leg 10 hazelnoten apart weg.
  • Hak de overige hazelnoten heel fijn.
  • Doe de eidooiers met de 20 gr. suiker in een hittebestendige kom en klop met een garde door elkaar tot een schuimige massa.
  • Voeg de melk toe en meng door elkaar.
  • Zet de kom op een pan met een laagje water.
  • Verwarm het mengsel au-bain-marie tot het gaat binden.
  • Haal de kom van de pan. 
  • Knijp het water uit de gelatine en los op in het warme mengsel.
  • Zet het mengsel in een bak met koud water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop het eiwit met de 2 el suiker stijf.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom door het eimengsel.
  • Spatel het eiwit ook door het eimengsel. 
  • Hak 40 gr. chocolade heel fijn en spatel door het eimengsel.
  • Schep de bavarois in glazen of bakjes en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast. 

 

  • Hak de overige hazelnoten grof.
  • Hak de overige chocolade grof.
  • Haal de bavarois uit de koelkast.
  • Strooi de hazelnoten en chocolade over de bavarois.
  • Serveer direct.  

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil