Havermoutkoekjes met kardemom en sinaasappel

Heerlijke eenvoudige koekjes met havermout. Ik heb altijd havermout in huis en ik gebruik dit dan ook heel geregeld. Als smaakmakers heb ik kardemom en sinaasappel door de koekjes gedaan. Als afwerking heb ik witte chocolade gebruikt. Kortom, heerlijke koekjes die snel gemaakt zijn maar toch heerlijk smaken. Met dit recept maak ik 16 koekjes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. 
  • Doe de boter en suiker in een kom en klop romig.
  • Voeg de bloem en havermout toe en meng door elkaar.
  • Voeg de kardemom toe en meng goed door elkaar. 
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en meng door het koekdeeg.
  • Verdeel het deeg in 16 bolletjes en leg op de bakplaat.
  • Duw de bolletjes deeg plat tot een dikte van 2-3 mm. 
  • Bak de koekjes in 15-20 min. gaar en bruin.
  • Laat de koekjes afkoelen op het rooster.

 

  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Giet de chocolade in een spuitzak en spuit streepjes chocolade over de koekjes.
  • Laat de chocolade uitharden op de koekjes.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil