Havermoutkoekjes met cranberry´s en kaneel

Deze koekjes zijn eenvoudig te maken en smaken heerlijk. De combinatie van havermout, cranberry's en kaneel vind ik heerlijk. Je kan deze koekjes snel maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Met dit recept kan je ongeveer 18 koekjes maken, een hele voorraad dus. Lekker om te delen of zelf op te eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Wel de cranberry's in een schaaltje met lauw water. Laat de cranberry's 20 min. staan.

  • Giet de cranberry's af in een zeef.

  • Dep de cranberry's droog.

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. 

  • Doe de boter en suiker in een kom en klop romig.

  • Voeg de bloem en havermout toe en meng door elkaar.

  • Voeg de kaneel en cranberry's toe en meng goed door elkaar. 

  • Verdeel het deeg in 16-18 bolletjes en leg op de bakplaat.

  • Duw de bolletjes deeg plat.

  • Bak de koekjes in 15-20 min. gaar en bruin.

  • Laat de koekjes afkoelen op het rooster.


Eet smakelijk!!
 

Groetjes, Wil