Ingrediënten
- 100 gr. rietsuiker
- 125 gr. volkorenmeel
- 65 gr. havermoutvlokken
- ½ ei
- 100 gr. roomboter
- 1½ el poeder voor banketbakkersroom
- ½ tl kaneel
- 85 gr. cranberry´s
- 3 appels
Deze havermoutkoek heb ik al heel vaak gegeten. Toen ik nog een stuk jonger was at ik hem al. Ik heb ondertussen het recept wel wat aangepast naar mijn smaak. Iedereen die de havermoutkoek proeft is erg enthousiast en vind hem heerlijk. Uit dit recept haal ik 12 stukjes. Bewaar de havermoutkoek in een gesloten trommel. De koek kan je een aantal dagen bewaren.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Wel de cranberry´s in lauw-warm water.
- Vet een bakvorm van 20x20 cm in en bekleed met bakpapier.
- Meng de rietsuiker, volkorenmeel en havermoutvlokken door elkaar.
- Voeg het ei toe en meng door elkaar.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg toe aan het havermout mengsel.
- Meng alles goed door elkaar en schep het havermout mengsel in de bakvorm.
- Duw het havermout mengsel met behulp een lepel in de vorm zodat het mooi vlak is.
- Schil de appels.
- Rasp de appels met een grove rasp.
- Dep de geraspte appel met een schone theedoek zo goed mogelijk droog.
- Doe de geraspte appel in een kom.
- Meng de poeder voor banketbakkersroom en kaneel door de appels.
- Giet de cranberry´s in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
- Meng de cranberry´s door de appels.
- Verdeel de appels over de havermoutbodem.
- Bak de havermoutkoek in 40-45 min. gaar.
- Laat de havermoutkoek in de vorm afkoelen.
- Snij de havermout koek in stukjes.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil