Ingrediënten
Voor de wafels:
- 50 gr. boter
- 150 gr. haveromut
- 100 gr. bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
- ½ tl kaneel
- 2 eieren
- 3 el suiker
- 250 ml karnemelk
- Zonnebloemolie
Voor erbij:
- Banaan
- Blauwe bessen
- Pure chocolade

Versgebakken wafels doen het altijd goed hier in huis. Ik bak ze niet zo heel vaak maar als ik ze bak wordt iedereen hier heel blij van. Ik heb deze keer havermout wafels gemaakt. Ik heb altijd havermout in huis en dat gebruik ik ook vaak. Ik heb de havermout eerst fijngemalen en daarna samen met de bloem in het beslag gebruikt. Ik heb de wafels geserveerd met banaan en chocolade. Ook blauwe bessen passen heel goed bij deze wafels. Met dit recept maak je 8-9 wafels.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Smelt de boter in een pan en laat staan tot verder gebruik.
- Maal de havermout fijn.
- Doe de havermout, bloem, bakpoeder, zout, en kaneel in een kom en meng door elkaar.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf, voeg geleidelijk de suiker toe.
- Meng de eidooiers en de karnemelk door elkaar.
- Voeg de karnemelk toe aan het bloem mengsel en meng door elkaar tot een klontvrij beslag.
- Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Laat je wafelijzer warm worden.
- Vet je wafelijzer in met zonnebloemolie.
- Schep met behulp van een soeplepel beslag in het ijzer.
- Bak de wafels in 4-6 min. bruin en gaar.
- Leg de wafels in de oven zodat ze warm blijven.
- Serveer de wafels met plakjes banaan, blauwe bessen en rasp chocolade over de wafels.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil