Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 100 gr. havermoutvlokken + 1 el extra havermout
- 1 ei
- 1 el pindakaas
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl kaneel
Verder nodig:
- 50 gr. pure chocolade
Ik had al een tijdje het idee in mijn hoofd om pindakaas koekjes te maken. Ik heb een recept gemaakt van heerlijke havermout-pindakaas koekjes. Als topping heb ik chocolade gebruikt om de koekjes nog lekkerder te maken. Dit recept is voor 6 tot 8 koeken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de havermout in een kom.
- Voeg het ei, pindakaas, bakpoeder en kaneel toe.
- Meng het geheel door elkaar.
- Er ontstaat een plakkerig deeg.
- Verdeel het deeg in 6-8 bolletjes.
- Leg het deeg op de bakplaat.
- Duw de bolletjes deeg voorzichtig plat tot een dikte van 1 cm.
- Bak de koekjes in 12-14 min. gaar en bruin.
- Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
- Hak de chocolade in stukjes en doe het in een hittebestendige kom.
- Doe een laagje water in een pan en hang de kom in de pan. (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt)
- Zet de pan op middelhoog vuur en laat de chocolade smelten.
- Roer af en toe door de chocolade.
- Als de chocolade gesmolten is schenk je het in een spuitzak.
- Knip het puntje van de spuitzak en spuit streepjes chocolade over de koekjes.
- Laat de chocolade uitharden.
- Bewaar de koekjes luchtdicht.
- De koekjes zijn een paar dagen houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil