Havermout-pindakaas koeken met chocolade

Ik had al een tijdje het idee in mijn hoofd om pindakaas koekjes te maken. Ik heb een recept gemaakt van heerlijke havermout-pindakaas koekjes. Als topping heb ik chocolade gebruikt om de koekjes nog lekkerder te maken. Dit recept is voor 6 tot 8 koeken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de havermout in een kom.
  • Voeg het ei, pindakaas, bakpoeder en kaneel toe. 
  • Meng het geheel door elkaar.
  • Er ontstaat een plakkerig deeg.
  • Verdeel het deeg in 6-8 bolletjes.
  • Leg het deeg op de bakplaat.
  • Duw de bolletjes deeg voorzichtig plat tot een dikte van 1 cm.
  • Bak de koekjes in 12-14 min. gaar en bruin.
  • Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

 

  • Hak de chocolade in stukjes en doe het in een hittebestendige kom.
  • Doe een laagje water in een pan en hang de kom in de pan. (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt)
  • Zet de pan op middelhoog vuur en laat de chocolade smelten. 
  • Roer af en toe door de chocolade.
  • Als de chocolade gesmolten is schenk je het in een spuitzak.
  • Knip het puntje van de spuitzak en spuit streepjes chocolade over de koekjes.
  • Laat de chocolade uitharden.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht. 
  • De koekjes zijn een paar dagen houdbaar. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil