Ingrediënten
- 2 bananen
- 200 ml melk
- 4 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 100 gr. havermout vlokken
- 80 gr. volkorenmeel
- Boter
Heerlijk pannenkoeken met havermout en banaan. In het weekend maak ik geregeld wat lekkers als lunch. Deze havermout bananen pannenkoeken staan bij ons heel geregeld op het menu. Je maakt het beslag in de blender. De blender pureert alles fijn en je beslag is hierdoor snel klaar. Ik gebruik in dit recept volkorenmeel. Je kan dit ook vervangen door bloem. Met dit recept maak je 12-14 pannenkoeken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Haal de bananen uit de schil.
- Breek de bananen in stukken en leg ze in de blender.
- Voeg de melk en eieren toe en meng die door elkaar tot de bananen volledig zijn gepureerd.
- Voeg bakpoeder, kaneel, havermout vlokken en volkorenmeel toe en meng door elkaar.
- Laat een klontje boter smelten in een koekenpan.
- Schep een lepel beslag in de pan.
- Als de ene kant van de pannenkoek bruin is keer je hem om zodat ook de andere kant bruin kan bakken.
- Ga zo verder tot het beslag op is.
- Bewaar de gebakken pannenkoeken op een bord die op een pan met kokend water staat. Leg een deksel over de pannenkoeken heen.
- Serveer de pannenkoeken warm met eventueel plakjes banaan, poedersuiker en geraspte chocolade.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil