Havermout-abrikozenkoek

Ik eet graag havermout. Dit kan als ontbijt zijn maar ook in koekjes vind ik havermout erg lekker. Deze havermout koeken hebben een heerlijke vulling van abrikozen.De koek met havermout is iets kruimelig en de abrikozen vulling heerlijk smeuïge. Daardoor het een goede combinatie. Kortom, een heerlijke koek die je graag wilt eten als tussendoortje!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de abrikozen in kleine stukjes.

  • Was de citroen en dep droog.

  • Doe de abrikozen samen met het water, honing, suiker en de rasp van de citroen in een pan. 

  • Breng op middelhoog vuur aan de kook.

  • Laat de abrikozen 3-6 min. koken tot ze zacht zijn en het water verdampt is. 

  • Schep de abrikozen op een bord en laat afkoelen tot lauwwarm. .

 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

  • Vet een bakvorm van 20x20 cm in en bekleed met bakpapier.

  • Smelt de boter.

  • Meng in een kom de havermout, basterdsuiker, volkoren bloem en bakpoeder. 

  • Spatel de gesmolten boter door het havermout mengsel. 

  • Verdeel de helft van het havermout mengsel in de bakvorm en duw goed aan.

  • Verdeel de abrikozen over het havermout mengsel.

  • Verdeel de rest van het havermout mengsel over de bakvorm en duw een beetje aan.

  • Bak de koek in 40-45 min. gaar.

  • Haal de koek uit de oven en uit de vorm.

  • Laat de koek op een rooster afkoelen.

  • Snij de koek in 18 gelijke stukken. 

  • Bewaar in een afgesloten trommel. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil