Ingrediënten
Voor de bodem:
- 100 gr. boter
- 60 gr. havermout
- 75 gr. donkerbruine basterdsuiker
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
Voor de vulling:
- 50 gr. pure chocolade
- 2 blaadjes gelatine
- 300 gr. magere kwark
- 200 ml slagroom
- 1 zakjes vanillesuiker
- 1 citroen
- 220 gr. verse aardbeien
Verder nodig:
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- Verse aardbeien

Deze taart heeft een heerlijke krokante bodem van havermout. Op de bodem zit een laagje chocolade en de vulling bestaat uit kwark, slagroom en verse aardbeien. Kortom, dit is een heerlijke taart! Ik heb de taart gemaakt in een vorm met een gekartelde rand en een losse bodem. Heb je niet zo'n vorm dan kan je ook een springvorm gebruiken. Je kan met 10-12 personen eten van deze taart.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Meng in een kom de havermout, basterdsuiker en het bakmeel.
- Voeg de boter toe en meng door elkaar.
- Schep het havermout mengsel in de vorm en druk met behulp van een lepel vast op de bodem en randen.
- Bak de bodem in 12-14 min. gaar.
- De bodem komt zacht uit de oven, laat de bodem in de vorm afkoelen.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au-bain-marie.
- Bestrijk de bodem met de gesmolten chocolade.
- Zet de taart in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
- Week de gelatine in koud water.
- Doe de kwark in een kom.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
- Spatel de slagroom door de kwark.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de schil van de citroen boven de kwark en meng door elkaar.
- Was de aardbeien en dep ze droog.
- Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in stukjes.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Meng de opgeloste gelatine door het kwarkmengsel.
- Schep de aardbeien door het kwarkmengsel.
- Schep het kwarkmengsel in de taartbodem.
- Zet de taart 3-4 uur in de koelkast zodat de taart kan opstijven.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit toeven slagroom op de rand van de taart.
- Was de aardbeien en snij ze doormidden.
- Decoreer de toeven slagroom met halve aardbeien.
- Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil