Ingrediënten
- 5 middelgrote aardappels
- 25 gr. roomboter
- 1 takje rozemarijn
Hasselback aardappelen zien er heel mooi uit en ze smaken ook nog eens heerlijk. Het is niet veel werk om de hasselback aardappelen te maken en de oven doet daarna het meeste werk. Hasselback aardappelen zijn eigenlijk gebakken aardappelen. Je snijd de aardappelen in dunne plakjes maar niet helemaal door. Ik leg de aardappels altijd tussen 2 houten lepels als ik de plakjes snijd. Op deze manier voorkom je dat je ze per ongeluk helemaal doorsnijdt. Geniet van deze heerlijke aardappels!
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Smelt de boter in een pannetje en zet even weg tot gebruik.
- Haal de naaldjes van het takje rozemarijn af en hak fijn.
- Was de aardappels goed schoon. (je kan ze ook schillen als je aardappels met schil niet lekker vindt.)
- Leg de aardappel tussen 2 houten lepels in en snij de aardappel in dunne plakjes.
- Doe dit bij alle aardappels.
- Leg de aardappels in een ovenschaal.
- Strijk met behulp van een bak kwast de gesmolten boter over de aardappels. Zorg dat de boter ook tussen de plakjes komt.
- Als je nog boter over hebt giet dat dan over de aardappels.
- Verdeel de gehakte rozemarijn over de aardappels.
- Bak de aardappels in 40-45 min. gaar en krokant.
- Serveer met eventueel wat verse rozemarijn.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil