Ingrediënten
- 1 rol quichedeeg
- 2 preien
- 1 bosje bosui
- 1 bosje dille
- 250 gr. warm gerookte zalm
- 4 eieren
- 125 gr. crème fraiche
- 125 ml kookroom
- 1 tl mosterd
- Zout
- Peper
Een hartige taart staat bij ons heel geregeld op het menu. Heerlijk om te eten en eenvoudig om te maken. Omdat ik de bodem van de hartige taart niet altijd even krokant kreeg, heb ik de bodem eerst blind gebakken en daarna nog even zonder vulling. Je bent zo wel iets langer bezig maar de bodem van de hartige taart is krokant. Deze hartige taart is gevuld met zalm en prei. Een heerlijke combinatie bij elkaar. Ook zit er in deze hartige taart dille. Het recept is voor 1 grote hartige taart.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed de hartige taartvorm met het quichedeeg.
- Prik in de deegbodem gaatjes.
- Leg een velletje bakpapier in de vorm.
- Schenk een steunvulling in de vorm. (Ik gebruik blindbakbonen, rijst is ook goed te gebruiken. Je kan de rijst daarna niet meer eten)
- Bak de deegbodem 15 min.
- Verwijder de steunvulling en het bakpapier.
- Bak de deegbodem nog 8-10 min.
- Snij ondertussen de prei in ringen.
- Snij de bosui in ringetjes.
- Hak ½ bosje dille fijn.
- Breek de zalm in stukjes.
- Meng de eieren, crème fraîche, kookroom, mosterd en zout en peper naar smaak door elkaar.
- Haal de deegbodem uit de oven.
- Verdeel de prei, bosui, zalm en dille over de vorm.
- Verdeel het eimengsel over de vorm.
- Bak de hartige taart in 45 min. gaar.
- Laat de hartige taart 5-10 min. afkoelen voor serveren.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil