Hartige taart met zalm en doperwten

We eten geregeld een hartige taart. Ik vind het altijd zo makkelijk dat de oven het meeste werk doet. Dit recept van de hartige taart is met zalm en doperwten. Een heerlijke combinatie samen met bieslook en citroen. Je kan zelf het deeg maken voor de hartige taart maar ook prima kant en klaar deeg gebruiken. Ik heb voor dit recept kant en klaar deeg gebruikt. Je kan het deeg voorbakken met een steunvulling maar je kan het deeg ook direct met de vulling mee bakken. Je moet de hartige taart dan wel iets langer bakken. Het recept is voor 1 hartige taart.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snij de zalm in stukken van 2x2 cm.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Snij de lenteui in dunne ringetjes.
  • Bekleed een quichevorm met het deeg.
  • Snij het teveel aan deeg met een scherp mesje weg. 
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem. 
  •  Verdeel de zalm, bieslook, lenteui, doperwten en kappertjes over het deeg.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen.
  • Meng in een kom de kookroom met de eieren.
  • Voeg de citroenschil en peper en zout naar smaakt toe en meng door elkaar.
  • Schenk het eimengsel over de zalm.
  • Bak de hartige taart in 35-40 min. gaar. (Bak je het deeg niet vooraf met een steunvulling? Zet de hartige taart iets onder het midden in de oven zodat je bodem ook krokant wordt.)
  • Serveer de hartige taart direct vanuit de oven. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil