Ingrediënten
- 100 gr. palmkool
- 150 gr. ontbijtspek
- 1 bosje lente ui
- ½ courgette
- 3 eieren
- 200 ml melk
- 100 ml kookroom
- Peper
- Hartige taart deeg

Wij hebben jarenlang een groentetuin op een complex gehad. Je ziet daar heel veel verschillende gewassen staan in de tuinen om je heen. Zo zag ik vaak palmkool staan. Een groente die voor mij totaal onbekend was. Nu houd ik ervan om dingen uit te proberen en zo ook de palmkool. Ik heb de palmkool in een hartige taart gebruikt. Wij vonden de hartige taart heerlijk. Het recept is voor 1 hartige taart.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de harde nerven van de palmkool.
- Snij de palmkool fijn.
- Kook de palmkool ongeveer 4 min.
- Snij het ontbijtspek in dunne reepjes.
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan krokant.
- Giet het water van de palmkool en laat de kool goed uitlekken.
- Schep het ontbijtspek uit de pan in een schaaltje en zet even apart tot verder gebruikt.
- Snij de lente ui en courgette in ringetjes/stukjes.
- Meng eieren, melk en kookroom in een maatbeker.
- Voeg naar smaak peper toe en meng door elkaar.
- Bekleed een vorm met het hartige taart deeg.
- Prik in de bodem gaatjes met een vork.
- Verdeel de lente ui en courgette over de vorm.
- Knijp het water wat nog in de palmkool zit eruit.
- Verdeel de palmkool en ontbijtspek over de vorm.
- Giet het eimengsel over de groenten.
- Bak de hartige taart in 45-50 min. gaar.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil