Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 400 gr. kipgehakt
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 el ras el hanout
- Klein bosje peterselie
- Paneermeel
- 1 ei

Rondom sinterklaas zie je heel veel zoet lekkers. Soms vind ik dat allemaal een beetje te zoet. Deze hartige banketletter is een mooie en lekkere tegenhanger. Ik heb de banketletter gevuld met heerlijk gekruid kipgehakt. Je kan 2 flinke banketletters maken dus je kan er met een hele groep mensen van eten. Veel plezier!
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg van elkaar en leg op je werkblad.
- Snij het bladerdeeg horizontaal middendoor.
- Doe het gehakt in een kom.
- Pel de ui en snij de ui fijn. Voeg de ui toe aan het gehakt.
- Pers de teen knoflook boven het gehakt.
- Voeg de ras el hanout toe aan het gehakt.
- Hak de peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt.
- Voeg paneermeel toe aan het gehakt.
- Kneed alles door elkaar. Blijft het gehakt erg nat voeg dan nog wat paneermeel toe.
- Verdeel het gehakt in 2 gelijke delen.
- Verdeel het gehakt over de 2 banen bladerdeeg. Leg het gehakt in het midden van het bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg dicht en duw de uiteinden dicht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vorm de banen bladerdeeg tot de letter s en leg ze op de bakplaat.
- Kluts het ei en bestrijk de letters met ei.
- Bak de banketletters in 25-30 min. gaar en bruin.
- Snij de banketletter in stukjes en serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil