Ingrediënten
- 1 liter volle yoghurt
- 2 zakjes vanillesuiker
- 10 stuks zomerfruit (ik gebruikte nectarines en pruimen)
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 sinaasappel
- ½ tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 2 el honing
Ik heb in de zomer altijd nectarines en pruimen in huis. Wij zijn er allemaal dol op en zolang ze in de winkels liggen koop ik ze. Ik gebruik zomerfruit ook heel geregeld in baksels of toetjes. Ik heb deze keer een heerlijk toetje met zomerfruit gemaakt. In combinatie met de hangop smaakt het echt heerlijk. Vind je hangop maken teveel werk dan kan je ook Griekse yoghurt in plaats van hangop gebruiken. Maak je wel zelf hangop begin dan op tijd want hangop moet minimaal 4 uur staan voor je het kan gebruiken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Leg een schone theedoek in een vergiet.
- Plaats het vergiet in een bak.
- Schenk de yoghurt in de theedoek en bind de theedoek dicht met een touwtje of elastiekje.
- Zet de yoghurt tussen de 4-10 uur weg in de koelkast.
- Schep de yoghurt/hangop uit de theedoek.
- Meng de vanillesuiker door de yoghurt.
- Bewaar de hangop in de koelkast tot je hem nodig hebt.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was het fruit en dep droog.
- Snij het fruit doormidden of in vieren en verwijder de pitten.
- Was de sinaasappel en dep droog.
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
- Meng in een braadslee het sinaasappelsap, rasp, basterdsuiker, kaneel, vanille extract en de honing.
- Leg de vruchten in de braadslee met het snijvlak naar beneden.
- Zet het rooster op de laagste stand in de oven.
- Zet de braadslee in de oven en gaar de vruchten in 15-25 min. (Fruit was al rijp is hoeft maximaal 15 min. Fruit dat nog niet rijp is moet wel bijna 25 min. in de oven)
- Laat het fruit afkoelen tot of serveer het lauw over de hangop.
- Schep wat sap dat uit de vruchten is gekomen over het toetje.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil