Hangop met gegrilde perzik

Ik maak geregeld hangop. Hangop wordt gemaakt van volle yoghurt. Hou er wel rekening mee dat de yoghurt een paar uur in de koelkast moet staan voor je hangop hebt. Het is heel simpel te maken en je kan het meeste vooraf doen. Hangop smaakt altijd goed en je kan er van alles bij eten.  Deze keer heb ik gekozen voor gegrilde perzik met amandelschaafsel. De combinatie van de warme perzik en de frisse hangop is heerlijk. Een toefje slagroom en wat amandelschaafsel erbij en je dessert is helemaal klaar.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Zet een vergiet in een bak.

  • Leg een schone theedoek in de vergiet.

  • Giet de yoghurt in de theedoek.

hangop
  • Pak de hoeken van de theedoek bij elkaar en doe er een elastiekje omheen.

hangop
  • Zet het geheel voor 4 uur in de koelkast.

 

  • Haal de hangop uit de koelkast.

  • Doe het elastiekje van de theedoek en vouw de theedoek open.

  • Schep de yoghurt met behulp van een lepel uit de theedoek en doe in een kom.

  • Voeg 2 zakjes vanillesuiker toe aan de hangop en roer met een garde goed door.

  • Doe plasticfolie over de kom en zet de hangop in de koelkast tot gebruik.

 

  • Doe de slagroom met 2 vanillesuiker in een kom en klop stijf.

  • Doe de slagroom in een spuitzak met kartelmond en bewaar in de koelkast tot gebruik.

 

  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het mooi bruin ziet.

  • Leg het amandelschaafsel op een bordje tot gebruik.

  • Snij de perziken met een scherp mes doormidden. Door in tegenovergestelde richting te draaien krijg je de helften makkelijk van elkaar.

  • Haal de pit eruit.

  • Verwarm een grillpan.

  • Leg de perzikhelften in de pan met de schil naar boven.

  • Laat de perziken rustig even roosteren. Kijk wel af en toe of het goed gaat en ze niet verbranden.

  • Draai de perzikhelften eventueel nog een keer om.

 

  • Schep een paar lepels hangop op een bord of schaaltje.

  • Leg de perzikhelften op de hangop.

  • Strooi er wat amandelschaafsel over.

  • Spuit een toefje slagroom op het bord en je dessert is klaar!

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil