Ingrediënten
Voor de tartelettes:
- 120 gr. bloem
- 50 gr. poedersuiker
- 20 gr. amandelmeel
- Snufje zout
- 75 gr. koude boter
- 1 ei
Voor de vulling:
- Hangop
- ½ tl rozenwater
- 80 gr. frambozen
- 50 gr. pistachenootjes
Heerlijke knapperige tartelettes met een vulling van hangop en frambozen. Als extra smaakmaker heb ik een beetje rozenwater toegevoegd. Pas op met rozenwater want de smaak is heel snel overheersend. Voeg eventueel minder toe dan aangegeven staat in dit recept en proef dan eerst de hangop. Meer toevoegen kan altijd nog. Heb je geen rozenwater of vindt je het niet lekker dan kan je het ook weglaten uit het recept.
Vul de tartelettes pas als je ze gaat eten. Zo blijft de tartelette lekker knapperig. Met dit recept kan je 8 tartelettes maken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
- Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
- Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
- Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
- Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Kneed het deeg kort door.
- Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
- Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
- Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
- Vet de bakringen licht in met boter.
- Bekleed de bakringen met het deeg.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
- Zet de taartjes 30 min. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
- Bak de tartelettes in 15-17 min. gaar.
- Haal de tartelettes uit de oven en verwijder de bakringen.
- Laat de tartelettes op een rooster afkoelen.
- Verpak de tartelettes luchtdicht tot gebruik.
- Roer het rozenwater door de hangop.
- Zet een zeef in een kom en doe de frambozen in een zeef.
- Duw met behulp van een lepel de frambozen door de zeef zodat je alleen het sap hebt.
- Meng een paar el sap door de hangop. Roer niet teveel zodat je een gemarmerd effect krijgt.
- Bewaar de hangop in de koelkast tot gebruik.
- Hak de pistachenootjes grof.
- Bewaar de pistachenootjes in een gesloten bakje tot gebruik.
- Schep met een lepel frambozen hangop in de tartelettes.
- Strooi er gehakte pistachenootjes over.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil