Hangop

Hangop heb ik al talloze keren gemaakt. Het is super simpel te maken en zo enorm lekker. Het is heerlijk als toetje met bijvoorbeeld vers fruit. Hangop kan je ook goed in taarten en gebak verwerken als vulling. Gebruik volle yoghurt om hangop te maken. Ik zoet de hangop met een beetje vanillesuiker. Je kan de vanillesuiker ook weg laten in dit recept.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Zet een vergiet in een schaal.
  • Leg een schone theedoek in het vergiet.
  • Schenk de yoghurt in de theedoek. 
  • Bind de theedoek met een elastiekje of touwtje dicht.
  • Zet de schaal met het vergiet erin in de koelkast. 
  • Laat de yoghurt zo minimaal 4 uur tot maximaal 12 uur staan.

 

  • Schep de yoghurt uit de theedoek in een schone schaal of kom. 
  • Voeg de vanillesuiker toe en roer door elkaar.
  • Bewaar de hangop in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil