Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes had ik al een tijdje op mijn baklijstje staan. Ik heb ze gemaakt en wat zijn ze lekker! Een broodje hamburger is nu nog lekkerder om te eten met een eigen gemaakt broodje. Je kan de broodjes ook prima invriezen zodat je ze altijd op voorraad hebt. Met dit recept kan je 9 hamburgerbroodjes maken. Het recept komt uit het boek: 'brood uit eigen oven' van Levine van Doorne.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • De melk moet tussen de 20-25 graden zijn. Is de melk kouder, verwarm de melk kort in een pan op het vuur.

  • Doe de tarwebloem, gist, zout, suiker, zonnebloemolie, ei en melk in een kom.

  • Kneed de ingrediënten in 10-15 min. tot een deeg dat van de wand van de kom loslaat. (het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken)

  • Vet een kom in met zonnebloemolie.

  • Maak een bal van het deeg en leg in de kom.

  • Draai het deeg 1x rond zodat elke kant is bedekt met een beetje olie.

  • Vet een stuk plasticfolie in met zonnebloemolie en dek de kom daarmee af.

  • Laat het deeg op kamertemperatuur 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

 

  • Vet het aanrecht ligt in met zonnebloemolie.

  • Stort het deeg op het aanrecht en duw rustig de lucht uit het deeg.

  • Verdeel het deeg in 9 gelijke stukjes.

  • Bol elk stukje deeg op.

  • Laat het deeg onder ingevet plasticfolie 15 min. rusten.

 

  • Druk ieder deegbolletje met de palm van je hand wat platter.

  • Bestrijk de bovenkant van elk broodje met een beetje water.

  • Strooi sesamzaadjes over elk broodje. Druk de sesamzaadjes met je hand vast in het deeg.

  • Leg de bolletjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. (zorg voor wat tussenruimte)

  • Dek de bakplaat af met ingevet plasticfolie.

  • Laat de broodjes op kamertemperatuur in 1 uur in volume verdubbelen.

 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Bak de broodjes in ongeveer 15 min. gaar en bruin.

  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil