Gyros met tzatziki

Wij eten graag bij een Grieks restaurant. We eten dan altijd gyros, zo lekker. Gyros kan je ook prima zelf maken met ongepaneerde varkensfilet schnitzel en gyros kruiden. Ik maakte er tzatziki bij en serveerde de gyros met een pitabroodje, aardappels uit de oven en salade. We hebben heerlijk gegeten en dit recept komt dan ook zeker vaker op het menu.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de varkensfilet schnitzels in dunne reepjes.
  • Pel de ui en snij in schijfjes.
  • Doe de gyroskruiden, olijfolie en mosterd in een kom.
  • Pers de teen knoflook boven de kom en meng alles door elkaar.
  • Voeg de reepjes vlees en de ui toe en meng door de marinade.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet 3-4 uur in de koelkast om te marineren.

 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan.
  • Bak de vleesreepjes op middelhoog vuur gaar. Schep het vlees af en toe om. 
  • Maak ondertussen de tzatziki. 
  • Schep de Griekse yoghurt in een bakje.
  • Pers de teen knoflook boven de yoghurt.
  • Voeg de olijfolie toe aan de yoghurt.
  • Rasp de komkommer boven de yoghurt.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Meng alles door elkaar.
  • Serveer de gyros met een pitabroodje en de tzatziki.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil