Groenten pide met spekjes

Dit is voor de eerste keer dat ik zelf een pide maak. De pide is zo goed bevallen hier dat hij zeker vaker op het menu komt. Ik heb een pide gemaakt met veel groenten en spekjes. Het deeg voor de pide moet 1 uur rijzen dus je moet wel op tijd aan het recept beginnen. Dit recept is voor 6 pide. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe de bloem, gist, zout, zonnebloemolie en het water is een kom en mix in 10 min. tot een samenhangend iets kleverig deeg.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

 

  • Snij de broccoli en de winterwortel in kleine stukjes.
  • Doe de broccoli en wortel in een pan en kook 2-3 min. 
  • Dompel de broccoli en wortel in koud water en laat daarna uitlekken in een zeef.
  • Bestrooi je werkblad met bloem.
  • Duw de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol elk stukje deeg uit tot een lange rechthoek. Het deeg moet z´n 2-3 mm dik zijn.
  • Leg het deeg op de bakplaat.
  • Rol zo alle deegballetjes uit.
  • Bestrijk het deeg met bbq-saus maar laat de buitenste 2 cm vrij.
  • Vouw de buitenste 2 cm naar binnen.
  • Pel de ui en snipper de ui fijn.
  • Snij de paprika in kleine blokjes.
  • Snij de cherrytomaatjes in kleine stukjes.
  • Doe de broccoli, wortel, ui, paprika, tomaat en spekjes in een kom en meng door elkaar.
  • Meng de olijfolie door het groentemengsel.
  • Maak het groentemengsel op smaak met peper.
  • Verdeel het groentemengsel over de 6 pide.
  • Kluts het ei en bestrijk de randen met ei. 
  • Bak de pide in 18-20 min. gaar en bruin.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil