Ingrediënten
- 50 gr. rozijnen
- 50 gr. amandelen
- 120 gr. havervlokken
- 30 gr. zonnebloempitten
- 25 gr. lijnzaad
- 120 gr. volkoren meel
- 1,5 tl bakpoeder
- Snufje zout
- ½ tl kaneel
- 50 gr. honing
- 1 ei
- 110 gr. olijfolie
Ik eet meestal granola met yoghurt of kwark als ontbijt. Ik maak de granola altijd zelf want dan vind ik hem gewoon het lekkerst. Ik kwam daardoor op het idee om granola koekjes te maken. De koekjes zijn eenvoudig te maken en smaken heerlijk. Deze koekjes kan je dus prima als ontbijt eten of verkruimelen en door je yoghurt of kwark eten. Met dit recept maak je 14-16 koekjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Wel de rozijnen in warm water.
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Hak de amandelen grof.
- Doe de amandelen, havervlokken, zonnebloempitten, lijnzaad, volkoren meel, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en meng door elkaar.
- Voeg de honing, ei en olijfolie toe aan de droge ingrediënten en meng door elkaar.
- Giet het water van de rozijnen en dep ze droog.
- Meng de rozijnen door het beslag.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Schep met een lepel deeg op het bakpapier en duw plat tot ongeveer ½ cm dikte.
- Bak de koekjes 18-20 min.in de oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar de koekjes luchtdicht, ze zijn zo een paar weken houdbaar.
- De koekjes zijn erg bros dus ze breken snel.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil