Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes zijn echte kerstkoekjes. Ze smaken heerlijk door de kruiden die erin zitten. In de koekjes heb ik gemberpoeder, kaneel en nootmuskaat gedaan. Als ik de koekjes maak zegt mijn zoontje de hele tijd: mama ik vind de koekjes zo lekker ruiken. De koekjes zijn erg leuk om te decoreren met glazuur en/of sprinkles. Je kan de koekjes ook in de kerstboom hangen. Dit recept is voor een flinke koektrommel vol. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng boter, basterdsuiker, honing, gemberpoeder, kaneel nootmuskaat en het zout in een kom door elkaar.
  • Voeg het ei toe en meng tot het ei volledig is opgenomen.
  • Meng de bloem met de baking soda.
  • Zeef de bloem boven de kom met de boter en mix door elkaar.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bestuif je werkblad met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 4-5 mm dikte.
  • Steek met koekjes stekers koekjes uit het deeg.
  • Leg de koekjes op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
  • Bak de koekjes in 15-17 min. 
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

 

  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water.
  • Schep het glazuur in een spuitzak.
  • Decoreer de koekjes met het glazuur en eventueel sprinkles. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil