Ingrediënten
Voor de cake:
- 250 gr. boter
- 200 gr. lichtbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 5 eieren
- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1½ tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 2 appels
- 1½ el bloem
Verder nodig:
- 50 gr. poedersuiker
- 2 el water
- Sprinkles
Een overheerlijke cake met gingerbread kruiden en appel. Super makkelijk te maken maar o zo lekker. Dit is een ideale cake om met de feestdagen te maken. Je kan heel wat stukken cake snijden uit de tulband. Zorg ervoor dat je de tulbandvorm goed invet want het is erg jammer als je de cake niet uit de vorm krijgt. Laat de cake ongeveer 10 min. afkoelen en haal de cake dan pas uit de vorm. Dit helpt ook om de cake beter uit de vorm te krijgen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Mix boter, lichtbruine basterdsuiker en het zout romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de gemberpoeder, kaneel en nootmuskaat.
- Meng het bakmeel door het boter mengsel.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snij de appels in kleine blokjes.
- Meng de appelblokjes met 1½ el bloem.
- Spatel de appelblokjes door het cake beslag.
- Vet een tulbandvorm goed in en bestrooi eventueel met paneermeel. Klop het overtollige paneermeel uit de vorm.
- Schenk het cakebeslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
- Bak de cake in 50-55 min. gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat hem 10 min. afkoelen.
- Stort de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
- Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.
- Schenk de glazuur over de cake en strooi sprinkles over de cake.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil