Gevulde speculaas

Deze gevulde speculaas smaakt heerlijk! Een echte aanrader om te maken en je hele huis gaat er ook nog een lekker van ruiken. Ik heb de gevulde speculaas gemaakt voor iemand anders als cadeau, ze waren er erg blij mee. Het rook toen zo lekker in huis dat ik er voor ons ook nog maar een heb gemaakt.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden

  • Doe het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom en meng door elkaar.

  • Smelt de boter en giet voorzichtig door het meelmengsel.

  • Klop het ei los en meng door het mengsel. Hou een klein beetje ei achter voor het bestrijken van de speculaas.

  • Kneed alles goed door elkaar en verdeel het deeg in twee gelijke delen.

  • Kneed het amandelspijs met 2/3 van het ei door elkaar.

  • Bestrijk een bakvorm van 20x20 cm met boter en bekleed de vorm met bakpapier.

  • Doe de helft van het deeg in de vorm en verdeel dit over de bodem.

  • Verdeel het amandelspijs over de laag deeg en maak dit goed vlak. Dit kan je makkelijk doen met de achterkant van een lepel. Spoel de lepel telkens af met warm water anders plakt het amandelspijs aan de lepel vast.

  • Verdeel de andere helft van het deeg over de amandelspijs en duw het zachtjes aan.

  • Strijk met een kwastje het restje ei over de gevulde speculaas.

  • Duw de amandelen voorzichtig vast op de speculaas.

  • Bak de speculaas ongeveer 35-40 min. in de oven.

  • Laat afkoelen en snij in stukken.

  • Eet smakelijk!!

lekker

Groetjes, Wil