Gevulde sinaasappel

Hoe leuk is het om een bijzonder toetje te maken. Ik eet graag sinaasappel dus dat is de basis van dit toetje geworden. Je kan het toetje mooi serveren in de sinaasappelschil of natuurlijk ook gewoon in een bakje. Het recept is voor 4 halve sinaasappels. Veel plezier met het maken van dit heerlijke toetje!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in een kom met koud water.

  • Rasp de schil van 1 sinaasappel met een fijne rasp.

  • Pers de sinaasappels uit tot je 150 ml sap hebt.

  • Bewaar 4 mooie schillen die ook nog een beetje stevig staan.

  • Schraap de schillen voorzichtig leeg. (dit gaat niet makkelijk)

  • Verhit de sinaasappelsap in een pan. (Het mag niet koken)

  • Knijp het overtollige water uit de gelatine en los de gelatine op in de sinaasappelsap.

  • Voeg het citroensap en de suiker toe en roer goed door elkaar tot de suiker is opgenomen.

  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  • Klop ondertussen 200 gr. slagroom lobbig.

  • Bewaar de slagroom zolang in de koelkast.

  • Als het gelatine mengsel ligt begint te geleren, spatel je de slagroom en de rasp van een sinaasappel er voorzichtig door.

  • Zet de lege sinaasappelschillen in een schaal en zorg dat ze stevig staan.

  • Giet het sinaasappelmengsel voorzichtig in de schillen.

  • Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Klop de overige slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.

  • Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

  • Spuit toeven slagroom op het toetje.

  • Versier met sinaasappelschil en sinaasappelpartjes.

sinaasappel

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil