Gevulde koeken

Iedereen weet wat een gevulde koek is en de meeste mensen zullen ze ook wel eens gegeten hebben. Weet je dat je gevulde koeken heel makkelijk zelf kan maken? Ik onderstaand recept leg ik uit hoe dat moet. Met dit recept maak je 8 gevulde koeken. Je hebt een ronde uitsteekvorm van 7 en een van 8 cm doorsnee nodig. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Kneed de bloem, boter, basterdsuiker, zout en water tot een deegbal.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 45-60 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het amandelspijs met ½ ei en de rasp van ½ citroen door elkaar. 
  • Doe de spijs in een spuitzak.
  • Bestrooi je werkblad met een beetje bloem.
  • Rol je deeg uit tot een dikte van 2-3 mm.
  • Steek 8 ringen uit van 7 cm doorsnee en steek 8 ringen uit van 8 cm doorsnee. ( Het kan zijn dat je niet alle cirkels in een keer kan uitsteken, kneed de deegrestjes kort door tot een deegbal en rol weer uit)
  • Leg de cirkels van 7 cm doorsnee op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Spuit het amandelspijs op de cirkels. Laat een rand van ½ cm aan de buitenkant vrij.
  • Bestrijk de vrije rand met ei.
  • Leg de grotere cirkels op de kleinere cirkels en duw de randen goed vast.
  • Bestrijk de koeken met ei.
  • Leg op elke koek een amandel.
  • Bak de gevulde koeken in 15-18 min. gaar en bruin.
  • Laat de koeken afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de gevulde koeken luchtdicht in een trommel.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil