Gevulde kippendijfilet

Dit is een heerlijk recept waar de oven het meeste werk doet, ideaal dus. Je vult de kippendijfilet met kippengehakt en verse kruiden. Je rolt de kippendijfilet dicht en wikkelt er ontbijtspek in. De oven bakt het heerlijk krokant af. Erg lekker om met patat, gebakken aardappels en salade te eten. Heb je ondertussen ook zo'n zin in dit recept gekregen? Snel aan de slag!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Haal de blaadjes van de citroentijm en peterselie en hak ze fijn.

  • Doe het gehakt een kom.

  • Voeg de peterselie en citroentijm toe.

  • Was de citroen en rasp de schil eraf. Voeg de schil toe aan het gehakt.

  • Voeg broodkruim toe aan het gehakt en meng alles door elkaar.

  • Leg de kippendijfilets op een bord en bestrooi royaal met peper en zout.

  • Leg de kippendijfilets met de binnenkant naar boven.

kippendijfilet
  • Verdeel met behulp van 2 lepels het gehakt over de kip.

kippendijfilet
  • Rol de kip dicht en wikkel om elk stukje kip 2 plakken ontbijtspek.

  • Leg de kip op een bakplaat doe bekleed is met bakpapier.

kippendijfilet
  • Strijk een beetje honing over het ontbijtspek.

  • Bak de gevulde kip in 40-45 min. tot ze gaar en goudbruin zijn.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil