Gevulde broodjes met pulled chicken

Dit recept kwam ik in het hartige bakboek van Rutger v/d Broek tegen. Aangezien ik pulled chicken had gemaakt en daarvan nog een restje in de vriezer had besloot ik deze broodjes te maken. De broodjes vielen in goede aarde want ze waren zo op. Met dit recept maak je 6 broodjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de bloem in een kom van de mixer.
  • Voeg zout, gist en boter toe en meng met een deeghaak door elkaar.
  • Voeg terwijl de machine draait het water toe.
  • Kneed het deeg 10 min. door elkaar.
  • Het deeg is goed als je er een vliesje mee kan trekken.
  • Vet een kom in met een beetje olijfolie en leg het deeg in de kom.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

 

  • Bekleed een muffinvorm (de holtes) met bakpapier. 
  • Bestrooi het aanrecht ligt met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.
  • Steek 6 cirkels uit van 10 cm doorsnee.
  • Leg in elke cirkel pulled chicken.
  • Vouw de cirkel dicht en leg met vouwkant naar beneden in de muffinvorm.
  • Dek de muffinvorm af met plasticfolie en laat de broodjes 45 min. rijzen op een warme plaats.

 

  • Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden.
  • Bestrijk de bovenkant van de broodjes met een beetje water.
  • Strooi op de bovenkant van de broodjes nigellazaadjes. 
  • Bak de broodjes in 17-20 min. af tot ze bruin en gaar zijn.
  • Serveer de broodjes als ze lauwwarm zijn met wat barbecuesaus.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil