Geroosterde puntpaprika soep

Ik heb deze soep al meerder keren gemaakt en ik blijf hem lekker vinden. Hoog tijd om dit recept op mijn blog te delen. Je hebt voor deze soep niet veel ingrediënten nodig. Ook zit er in deze soep best veel groenten.Ik heb ervoor gekozen om de groenten te pureren maar als je dat niet wilt hoeft dat natuurlijk niet. Wil je dus een lekker kopje soep op tafel dan is deze soep daar erg geschikt voor. 

  

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 

  • Was de paprika's en dep droog. 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de paprika's op de bakplaat. 

  • Rooster de paprika's 30 min. in de oven. (Keer de paprika's halverwege om) 

  • Doe de paprika's in een hersluitbaar plastic zak. 

  • Sluit de zak en laat de paprika's daar 5 min. in zitten. 

 

  • Haal de paprika's uit de zak en verwijder de zwarte vellen, steeltjes en zaadlijsten. 

  • Snij de paprika's in stukjes. 

  • Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie. 

  • Bak de roerbakgroente in 8 min. beetgaar. 

  • Voeg de paprika, bouillonblokjes en 1 liter water toe. 

  • Breng de soep aan de kook. 

  • Zet het vuur laag en laat met het deksel half op de pan de soep 10 min. doorkoken. 

  • Pureer met een staafmixer de soep. 

  • Serveer de soep in kommen. Schep een lepeltje crème fraiche in elke kom. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil