Ingrediënten
Voor de bloemkool:
- 1 bloemkool
- 2 el olijfolie
- 1½-2 el ras el hanout
Voor de yoghurtdip:
- 150 gr. Griekse yoghurt
- Citroensap
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 3-4 takjes peterselie
- 5 takjes bieslook

Bloemkool is een groente die bij ons geregeld op tafel staat. Ik wil dan bloemkool niet altijd op dezelfde manier eten dus ik probeer geregeld wat uit. Dit recept van de geroosterde bloemkool met yoghurtdip is een groot succes bij ons. De bloemkool is heerlijk gekruid met ras el hanout. Je roostert de bloemkool in de oven. De yoghurtdip smaakt er heerlijk bij. Kortom, een heerlijk eenvoudig recept dat zeker de moeite waard is om uit te proberen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwijder de bladeren van de bloemkool.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool 4-5 min.
- Giet het water van de bloemkool en laat de bloemkool goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de olijfolie en ras el hanout.
- Meng de bloemkool door de kruidenolie zodat alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met een laagje kruidenolie.
- Verdeel de bloemkool over de bakplaat.
- Rooster de bloemkool 30 min. in de oven.
- Maak ondertussen de yoghurtdip:
- Schep de yoghurt in een schaaltje.
- Voeg citroensap naar smaak toe.
- Meng de olijfolie erdoor.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snij de peterselie en bieslook fijn en meng door de yoghurt.
- Bewaar de dip in de koelkast tot gebruik.
- Haal de bloemkool uit de oven en serveer met de yoghurtdip.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil