Gepofte zoete aardappel

Zoete aardappels eten wij niet zo vaak. Zo af en toe vinden we ze wel lekker. Ik heb deze keer gekozen om de aardappels te poffen. Je kan aardappels in de oven en magnetron poffen. Ik pof ze meestal in de magnetron. Ik heb voor de gepofte aardappels een vulling gemaakt met crème fraiche en kruiden. Bij elkaar vond ik het een heerlijke combinatie. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Boen de aardappels schoon en dep ze droog.
  • Prik de aardappels rondom in met een scherp mes.
  • Leg ze 1 voor 1 in de magnetron. 
  • Pof de aardappels in de magnetron op vol vermogen in 5-6 min. 
  • Maak ondertussen de vulling:
  • Schep de crème fraiche in een schaaltje.
  • Hak de peterselie en knoflook fijn en voeg toe aan de crème fraiche.
  • Voeg zeezout, peper en tijm naar smaak toe.
  • Snipper de ui fijn en voeg toe. 
  • Meng alles door elkaar.
  • Haal de aardappels uit de magnetron en snij over de lengte open. 
  • Schep de helft van de vulling in de aardappel en serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil