Gepocheerde zalm met limoen

Ik vind zalm heel erg lekker maar ik had nog nooit gepocheerde zalm gegeten. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ik heb de zalm gecombineerd met limoen en dat smaakte heerlijk! Je kan de zalm serveren met een toastje of een stukje stokbrood maar ook op een broodje smaakt de zalm erg lekker.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de visbouillon in een pan en breng aan de kook.

  • Als de bouillon kookt zet je het vuur uit.

  • Leg het stukje zalm in de bouillon en doe een deksel op de pan. 

  • Laat de zalm ongeveer 15 min. in de bouillon.

  • Was ondertussen de limoen en dep droog.

  • Rasp de schil van de limoen.

  • Snij de limoen in parten. 

  • Meng de limoenschil door de crème fraiche.

  • Breng de crème fraiche op smaak met peper.

  • Schep de zalm uit de bouillon.

  • Verdeel de zalm in stukjes (vlokken) en leg op een bord.

  • Sprenkel wat limoensap over de zalm.

  • Serveer de zalm met de limoenpartjes en de crème fraiche. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil