Gepaneerde mosselen

Bij de visboer zie ik wel eens gepaneerde mosselen liggen. Het leek mij leuk om zelf te maken dus ik ben aan de slag gegaan. De gepaneerde mosselen zijn niet moeilijk te maken en ik vond ze erg lekker. Ik serveerde ze warm met een partje citroen erbij.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je hebt voor dit recept gekookte mosselen nodig die niet meer in de schelp zitten. (wil je weten hoe ik mijn mosselen kook, kijk dan op mijn blog want daar vind je het recept)
  • Kluts de eieren los in een diep bord.
  • Doe de bloem in een schaaltje.
  • Voeg peper naar smaak toe en roer door de bloem. 
  • Doe de panko in een schaaltje. 
  • Wentel de mosselen eerst door de bloem, klop het overtollige bloem eraf.
  • Wentel de mosselen door het ei.
  • Wentel de mosselen door de panko. 
  • Doe dit met alle mosselen.
  • Verhit de frituurpan op 180 graden.
  • Bak de mosselen in porties in 2-3 min. bruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de gepaneerde mosselen warm met eventueel een partje citroen.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil