Gepaneerde kipschnitzel

Kipschnitzel zelf maken is helemaal niet zo ingewikkeld en het is super lekker. Je kan zelf bepalen hoe dik je de schnitzels wil hebben. Ik gebruik voor het paneren panko (Japans paneermeel) maar je kan er ook voor kiezen om gewoon paneermeel de gebruiken. Het recept is voor 2 personen.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Leg de kipfilet tussen een plasticfolie.

  • Sla de kipfilet met een vleeshamer of onderkant van een pan plat.

  • Kluts het ei in een diep bord.

  • Doe de bloem op een bord en voeg zout en peper toe en meng dit door elkaar.

  • Doe de panko op een bord.

  • Haal de kipfilet tussen het plasticfolie vandaan.

  • Haal de kipfilet door de bloem.

schnitzel paneren
  • Haal de kipfilet door het ei en zorg ervoor dat de hele kipfilet is bedekt met ei.

schnitzel paneren
  • Haal de kipfilet als laatste door de panko.

schnitzel paneren
  • Zet een koekenpan op het vuur en schenk een scheut olijfolie in de pan.

  • Laat de olie goed warm worden en bak de kipschnitzel op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

  • De kipschnitzel zijn lekker met gebakken aardappels of krieltjes en salade.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil