Gemarmerde tulbandcake

Ik vind een gemarmerde cake er altijd mooi uitzien. Je weet nooit wat voor figuren je erin krijgt dus elke keer ziet de cake er weer anders uit. Ik heb de cake in een tulbandvorm gebakken. Het is een grote cake en je kan er dan ook wel 10-12 stukken van snijden. Verpak de cake goed zodat hij niet uitdroogt. De cake is een paar dagen houdbaar.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  • Doe de boter, witte basterdsuiker en het zout in een kom.
  • Mix tot een egale massa.
  • Mix de eieren 1 voor 1 door het beslag. 
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag. 
  • Vet de tulbandvorm goed in en bestrooi met bloem. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  • Schenk de helft van het beslag in een andere kom.
  • Voeg aan de ene helft van het beslag de vanille extract toe en meng door elkaar.
  • Schenk het vanillebeslag in de tulbandvorm.
  • Voeg aan het andere deel van het beslag de melk, donkerbruine basterdsuiker en cacaopoeder toe en meng door elkaar.
  • Schenk het chocoladebeslag ook in de tulbandvorm. 
  • Meng het beslag met een vork door elkaar. (Niet te lang mengen want dan heb je chocolade cake.)
  • Bak de cake in 55-60 min. gaar. (controleer met een prikker of de cake gaar is)
  • Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen.
  • Stort de cake op een rooster en laat volledig afkoelen.
  • Bestrooi de cake met poedersuiker voor serveren. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil