Ingrediënten
- 130 gr boter
- 3 eieren
- Snufje zout
- 140 gr. suiker
- 20 gr. witte basterdsuiker
- 150 gr. bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- 2 el cacaopoeder

Madeleines zijn heerlijke Franse cakejes. Ik maak ze graag en dan zijn ze meestal ook zo op. Iedereen hier in huis is er dol op. De madeleines hebben een mooi formaat waardoor ze ook voor kinderen goed te eten zijn. Ik heb deze keer gemarmerde madeleines gemaakt. Heel simpel maar ook zo lekker. Met dit recept maak je een flinke voorraad madeleines, z´n 25-30 stuks.
Instructie
Hoe maak je het:
- Smelt de boter in een pannetje.
- Haal de pan als de boter is gesmolten van het vuur en laat even staan tot je de boter nodig hebt.
- Doe de eieren, zout, suiker en basterdsuiker in een kom.
- Klop in 3-4 min. tot een romige massa.
- Meng de bloem en bakpoeder door elkaar.
- Zeef het bloem mengsel boven het beslag en spatel rustig door elkaar.
- Spatel de boter door het beslag.
- Verdeel het beslag in 2 gelijke delen.
- Spatel door het ene deel de vanille extract.
- Zeef boven het andere deel de cacaopoeder en spatel rustig door elkaar.
- Doe plasticfolie over de kommen en zet ze 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet de madeleinevorm in.
- Schep het vanille beslag in een spuitzak.
- Schep het cacao beslag in een spuitzak.
- Vul de vormpjes voor ½ met vanille beslag.
- Vul de vormpjes voor ½ met cacao beslag.
- Met de beide soorten beslag met een vork door elkaar zodat er een gemarmerd patroon ontstaat.
- Bak de madeleines 10-12 min. tot ze gaar en bruin zijn.
- Passen niet al het beslag tegelijk in de vormpjes? Bewaar het overige beslag in de koelkast en gebruik het als de madeleines uit de vormpjes zijn gehaald en liggen af te koelen.
- Haal de madeleines uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil